Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μανωλάδες..οι σύγχρονες σκλαβιές...

Μανωλάδα 17/04/2013:
"Καταιγισμό από σφαίρες από απόσταση λίγων μέτρων, έριξαν χτες το απόγευμα άνθρωποι των μεγαλοτσιφλικάδων - φραουλάδων της Μανωλάδας σε εξαθλιωμένους εργάτες γης, μετανάστες! Οι περίπου 200 εργάτες μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, πήγαν στα γραφεία της εταιρίας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν πάνω από 35 εργάτες. Οι 4 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο Νοσοκομείο του Πύργου και στο Νοσοκομείο του Ρίου......"

Φώτογραφία από Ριζοσπάστη 20/05/2007


Δεν είναι η πρώτη φορά....
"Πόσιμο νερό, τουαλέτα, ρεύμα είναι ανύπαρκτες έννοιες. Η ατομική τους υγιεινή και το μπάνιο γίνεται από μια σωλήνα γεώτρησης, καταμεσής στο ύπαιθρο, με τα νερά να λιμνάζουν ακριβώς δίπλα όπου μένουν και να λειτουργούν ως φως, πάνω στο οποίο συνωστίζονται όλων των ειδών τα έντομα. Από το ίδιο νερό, διανθισμένο με κάθε είδους «σαρίδια», πίνουν και μαγειρεύουν. Οι περισσότερο τυχεροί, ελάχιστοι στον αριθμό, διαβιούν κατά εικοσάδες σε εγκαταλειμμένα παλαιά σπίτια και αποθήκες που «άνοιξαν», για να φιλοξενήσουν ανθρώπους οι οποίοι πληρώνουν με το κεφάλι την παραμονή τους. Ετσι, εκεί που κατοικούσαν ποντίκια, σαύρες και αράχνες δημιουργήθηκε χώρος και για ανθρώπους."

Τα κέρδη τους είναι βγαλμένα με αίμα διαχρονικά..902

Ερώτηση στην Ευρωβουλή για τη δολοφονική απόπειρα της 19/04/2008:
"Στις 19 Απριλίου 2008, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας από μεγαλοαγρότες καλλιεργητές φράουλας και τους μπράβους τους ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης που βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και σε στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και του ΚΚΕ που συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αγώνα τους. Προκλητική ήταν η στάση ανοχής και ουσιαστικά στήριξης των μεγαλοαγροτών από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τέτοια επεισόδια ενθαρρύνονται και καλλιεργούνται από την πολιτική εκμετάλλευσης σε βάρος των μεταναστών των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην Ελλάδα, την Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Καταδικάζει η Επιτροπή τις άγριες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες εργάτες που εργάζονται με άθλιες συνθήκες όντας ανασφάλιστοι, καθώς και ενάντια στους εργαζόμενους που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους;"

Δεν είναι μόνο η Μανωλάδα...
Όπως καταδεικνύει να εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με αφορμή τα γεγονότα του 2008:

Πλήρες ιστορικό του αγώνα των εργατών γης και της στήριξης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο: http://leninreloaded.blogspot.com/2013/04/blog-post_33.html#more

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα γεγονότα της 19/04/2013:
"Το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, γεννάει και αναπαράγει τη βαρβαρότητα, τη σύγχρονη σκλαβιά, την εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών με τη συμμετοχή και της νεολαίας, μπορούν να γίνουν πανίσχυρη δύναμη ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα γυρίσει ο τροχός!"